FRESH MUSIC

Estonský Definate vydal skvělé Down&Under EP na Authentic Music

Mluví se o něm jako o jedné z výrazných nových tváří, které letos vstoupily drum&bassovou scénu. Je to mistr atmosferických úvodů, funky a soulful prvků a především milovník hutných basových linek. Definate dostál své pověsti i na svém nejnovějším Down&Under EP pro český Authentic Music, kterému se povedlo za první týden vyšvihout na devětadvacáté místo beatportovské Top 100.

Down&Under EP není zajímavé jenom svým chytlavým deepovým zvukem ale i tím, jak samotné skladby vznikaly. Tři z nich se zrodily, když Definate cestoval po Austrálii, a ač je to k neuvěření, tak skvělý funky roller Bunk Dub v jeho hlavě vyklíčil, když se na své ubytovně zotavoval z úpalu.

Není tajemstvím, že mladý estonský talent je tak trošku perfekcionista a tráví bezesné noci hledáním nových hudebních inspirací. Jednotlivé tracky na EP prošly dlouhým vývojem a finální fáze úprav zabrala Definateovi bezmála další rok a půl. Celé toto dlouhé martyrium se však ve výsledku nejspíš vyplatilo, protože si jeho nového EP všimla velká jména jako Kasra nebo Foreign Concept a zařadili je do selekce ve svých posledních mixech.

EP je k zakoupení na >Beatportu<

Za poslech určitě stojí i nejnovější Authentic Music Podcast, který umíchal šéf labelu a kurátor kvality Panorama.

 

Authentic Music Podcast 05. Curator of Quality: Panorama by Authentic Music on Mixcloud

NEDĚLE 08.09.2024
Dnes nemáme v partylistu žádnou akci :(