TISKOVKA

Rytmus drum´n´bassu ovládl hrad

Tým Zero v sobotu 7. září pro fanoušky DnB připravil rozhodně nezapomenutelný zážitek. Kolik peněz se vlastně vybralo na pomoc Tibetským uprchlíkům? A jak to celé dopadlo?

Kam se v sobotu 7. září poděli všichni báječní fanoušci drum and bass hudby? No přece na hrad Veveří! Kolem sedmé hodiny večer se kolem hradu začala linout známá melodie. Nic netušící projíždějící zastavovali svá auta a rozhlíželi se, odkud se melodie bere. Nic však nebylo vidět, všechny tři stage byly pečlivě schované v náruči hradu, kde to také pořádně žilo!

U vstupu stál párek lidí s malou kasičkou, kam návštěvníci hradu mohli házet dobrovolné vstupné. Protože byla celá akce úplně zadarmo, záleželo jen na návštěvnících, kolik peněz do kasičky hodí. Za hozené peníze jste dostali malý letáček s informacemi a nálepku z growshopu.Velmi mě potěšilo, když jsem zjistila, že každý vcházející do hradu hodil do kasičky aspoň nějakou tu korunu.

Do hradu jsem přišla kolem osmé hodiny večer. Netušila jsem, jak si tým Zero poradil s rozestupem 3 stagí. Proto jsem byla velmi zvědavá, jak to uvnitř hradu bude vypadat. Po projití vstupu jsme se dostali k první stagi, která sídlila pod malým svahem. Stage pod názvem Lesní párty stage představovala Djs, jako jsou: IvkaPeter PeaKema nebo TO-SU-YA. Tato stage byla při poslechu jemnější s větším rozsahem stylu. Kolem této stage se pohybovali spíše lidé, kterým hudba drum and bass nic moc neříká. Myslím že tohle bylo skvěle vyřešené, díky této stage měla akce větší rozsah, proto se zde mohli bavit i návštěvníci, kteří raději navštěvují diskotéky. Lesní Párty stage se opírala o ohromnou zeď, která rozdělovala dvůr hradu od zbytku prostoru. Za obrovskou zdí jsme našli Main ZERO DNB stage.

Právě tato hlavní a největší stage v sobě skrývala neuvěřitelné drumové poklady. Na této stagi vystupovali například RidoJune MillerBreak nebo No Money. Místo hlavní stage bylo skvěle vymyšlené, obrovský prostor před stagí nám poskytoval dobré místo k tanci. Po celou noc akce bylo před hlavní stagí plno tancujících lidí. Největší dav tanečníků byl na interpreta June Millera. Ten předvedl absolutně skvělou show, na kterou se báječně tančilo. Dj si vystoupení užíval stejně jako lidi pod pódiem a sem tam nás napínal delšími předěly mezi písničkami. To lidi pod pódiem neskutečně nahecovalo a jak June začal hrát další písničku, vždy se strhl neskutečný nával energie a lidi tančili jako o život.

Na dvoře u hlavního pódia se také vyskytovaly stánky s občerstvením, pitím a lavičky se stoly k sezení. Toto ale není vše, hrad ve svém nitru ukrýval ještě jednu stage, k této stagi se dalo dostat ze spodu hradu nebo projitím prostoru přes vrchní vstup hradu. Jednalo se o malou stage, na první pohled nijak agresivní. Malý plácek okupovalo vždy tak maximálně 50 lidí. Ale první pohled nás uvedl v omyl. Když jsme se přiblížili k místu hraní, slyšeli jsme pořádně nášupový ruku v ruce dech beroucí jungle s drum and bass. Zde nám hráli například HelmutPierB2B TEAM ZERO  nebo Vaczech. Stage jednou za pár minut zahalil vanilkový oblak kouře, který stage vypouštěla. Občas stačilo kouř vdechnout do pusy a následně ho vypouštět ze sebe na ostatní tanečníky, tohle byla docela vtipná záležitost, kterou jsme praktikovali nejen my.

Tým Zero připravil opravdu excelentní akci, na kterou nikdo nezapomene. Všichni se skvěle bavili. Hudba zněla všude okolo a nic se nemuselo řešit. Smích lidí a jejich energie se linula celým prostorem. Myslím, že organizátoři mohou být spokojeni jak s celou akcí, tak s lidmi, kteří akci navštívili a podpořili. Výběr z dobrovolného vstupného je 31 428 Kč! Tímto i já děkuji všem lidem, kteří přispěli. Peníze půjdou na skvělou věc! Dále sledujte oficiální Facebook stránky Zero festivalu zde. Kde se postupně budou přidávat videa a fotky z akce, na kterých se určitě hodně z nás najde. Určitě nesmím opomenout oficiální stránky Zero festivalu zde.

Jako malý bonus vám přináším vyjádření se o akci hrajících Djs

June Miller: "ZERʘ Festival was sick! Great vibes in a medieval castle. The donation to raise money for goats for tibetan refugees was also a great success! Someone actually even tried to donate a real goat."

NO MONEY"Skvělá akce na netradičním místě. Kvalitní organizace, super stage a technické zabezpečení od Wenkowsound, skvělí partypeople a to vše pro dobrou věc. 
Díky všem co vydrželi až do rána a organizátorům za bezva zážitek!"

RIDO"Když se skloubí příjemné místo se skvělou hudbou a ještě máte možnost podpořit lidi v Tibetu, tak to nemůže dopadnout jinak než jako na ZERʘ festivalu. Prostě skvělý zážitek! Děkuji, bylo to super a za rok ahoj."

Ivka Pivka"Výborně jsem se bavila a díky lidem, kteří mi už od 21 hodiny vytvořili dokonalou atmosféru na Lesní Párty stage, jsem si zahrála jak už dlouho ne. Dík pořadatelům za skvělou párty." 

Reakce návštěvníků

Frda Cajhal"Neskutečně vydařená párty, velkej dík organizátorům! Skvělé prostory, výborní DJ's ... KRÁL RIDO!"

Thomas Baďura"Díky headlinerům za exceletní výkon, díky zvukařům za suprově nazvučenou zero stage, ale největší DÍKY ŠÉFOVI, co nás tam bavil do sedmi do rána peckama, co svět neslyšel! Máte u nás velký kladný body! Díky a čau."

Ondřej Hájek"Nejvíc ná**d Rido a No Money!!!!!"

Hana Zajda"Bylo to super, bezva párty v super prostředí, moc jsme si to s přáteli užili! Hudebně mě nejvíc nadchnul The Sect, June Miller a taky samozřejmě DJ Crashman! Taky Lesní párty paráda! Doufám, že se tato akce dočká dalšího ročníku."

Dave Edwards"That was so sick! Amazing venue and sound system was insane! Great to catch up with so many friendly faces too - thank you!"

Tohle vše pro malou představu o tom, jak jsme si já i ostatní akci užili! Taky chci poděkovat skvělé organizaci a parádnímu výběru interpretů. Byla to nezapomenutelná akce, při které se všichni pořádně pobavili a hlavně zatančili! Celá akce trvalá cca do 6 rána. Melodie tvrdých drumů se rozléhala všude po okolí. Proto doma stačilo otevřít okno a usínat při této parádní kulise.

ČTVRTEK 19.09.2024
Dnes nemáme v partylistu žádnou akci :(